Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 25., hétfő

Cikk rólam és a munkámról egy folyóiratban



" Csinálj minden nap olyat, ami boldoggá tesz, hogy a lélek szeressen benned lakni! "








http://www.ujno.sk/aki-kovaszt-etetihttp://www.ujno.sk/aki-kovaszt-eteti




Videós sütögetés, öreg tésztás kovászos kenyér, alaprecept

Kedves vadkovászolók! Remélem segítségetekre lesz ez a pár kis videó, ahol bemutatom az érett tésztát, ujjpróbát, formázást és a vasfazékban való sütést ahogy én csinálom.
Minden kenyér alapja a jó, érett, erős kovász, csak abból lesz jó a kenyér!

Recept: 40 dkg kovászos öreg tészta 
450-500 ml langyos víz
70 dkg kenyérliszt
3 teáskanál parajdi só

Két óra autolizálás után hozzáadom a kovászos öreg tésztát, alaposan kidagasztom, a végén a só kerül a tésztába. Fél órás pihentetés után 3x hajtogatom negyven percenként, majd még fél órát pihentetem, majd megformázom , kelesztem és kisütöm. Részletek a videókban!

Sok sikert kívánok :)

A videók a képek alatt találhatóak! A tájszólásomat kérlek nézzétek el nekem :)


                                                                                                                                           




Az érett tészta és formázása.



Bevágás, vasfazékba való bevetés.





Kukuccs :) 10 perc után.



Kukuccs 20 perc után!




Kisült!




Megvágtam, ilyen a bele!