Palacsinta
reggelire, ebédre vagy vacsorára..... mindig és mindenkor passzol , mindenki
imádja. Túrósan, ízesen, édesen, sósan, csokisan, nutellával vagy csak üresen mindenkinek
szája íze szerint. Nos most az egészségesebb, kovászos változatát hoztam, hosszú
érési idővel (fermentációval). Ugyanis, ha csak simán belekeverjük a kovászt
a tésztába, és azonnal sütjük, semmi pozitív élettani hatást nem érünk el vele. A kovásznak
ugyanis idő kell, hogy megeméssze a lisztet, lebontsa a fehérjét és a szénhidrátokat.
Nem okoskodni akarok, csak azt, hogy a legjobbat, legegészségesebbet
tegyük a család asztalára J Akkor írom a receptet, én hogyan készítem!
Hozzávalók:
1 liter tej, ebből lehet 300 ml szódavíz
10-15 dkg aktív vadkovász de mehet a hűtőből is
5 dkg nádcukor
3 boldog tojás
csipet parajdi só
60 dkg fehér
tönkölyliszt
Elkészítése:
A tejben habosra
keverem a kovászt. Hozzáadom a cukrot, a tojások sárgáját, (fehérjét
a hűtőbe teszem) szétdolgozom, majd apránként adom a masszához a lisztet,
csomómentesre keverem. Ezzel megvagyok, étkezési fóliával letakarva teszem a 6
fokos hűtőszekrénybe 12-24 órára.
Töltelék a bécsi palacsintához:
50 dkg túró
3 boldog tojás
4 kanál nádcukor
1 csomag
vaníliacukor
10 dkg rumban
áztatott mazsola
1 darab bio
citrom reszelt héja
vaj a tál kikenéséhez
és 5 dkg a palacsintákra
Az öntethez:
2 dcl tej
1 darab boldog
tojás
egy kanál
nádcukor
egy csomag
vaníliacukor
A hozzávalókat
egy pohárban összekeverem, ezt öntöm a palacsintákra besütéskor.
Elkészítése:
A hozzávalókat
alaposan összekeverem, majd megtöltöm vele a palacsintákat és feltekerem.
Félbe vágom, majd az alaposan kivajazott sütőtálba helyezem szépen, fokozatosan
vágással felfelé. A sütőmet 200 fokra hevítem. Elkészítem az öntetet. Ha
kész vagyok, és a sütőm is felforrósodott, ráöntöm az öntetet, rákockázom
a vajat, és 20-30 percig sütöm aranybarnára. Ami üresen megmaradt, nem fért a tálba, házi cseresznyedzsemmel töltöttem be. 30 darab palacsinta készül ebből az adagból. Abbahagyhatatlan J
„ Csinálj minden
nap olyat, ami boldoggá tesz, hogy a lélek szeressen benned lakni! „
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése