Tegnap előtt
fagyasztó pakolás közben bukkantam rá egy csomag fagyasztott erdei
gyümölcskeverékre. Még a télen vettem, nos ideje volt felhasználni. Soha
rosszabb ötletet! Töltött paprika után, egy pohár vörösborral mennyei volt.
Hozzávalók:
10 dkg aktív vadkovász (mehet a hűtős anyakovászból is,
amennyiben maximum két napja volt frissítve, etetve)
250 ml
szobahőmérsékletű tej
50 dkg rétes
tönkölyliszt
10 dkg lágy vaj
1 tojás
4 kanál nádcukor
csipet parajdi só
A feltét hozzávalói:
1 csomag vanília
puding
500 ml tej
4 kanál nádcukor
1 csomag
vaníliás cukor
50 dkg erdei
gyümölcs keverék
Elkészítése:
A tejet a gép
üstjébe öntöm, hozzáadom a kovászt, és alaposan elkeverem. Hozzászitálom a lisztet,
hozzáadom a többi hozzávalót, és a tésztát pár perc alatt labdává dagasztom. Az állaga fényes, rugalmas,
közepesen kemény lesz. Egy tálat enyhén kilisztezek, majd belehelyezem a tésztalabdát,
letakarom, és fél órán át a konyhapulton pihentetem. Fél óra után beteszem
a 6 fokos hűtőszekrénybe, majd ott érlelem 24 órán át. Másnap kiveszem a hidegről,
(ne várjatok nagy térfogat növekedést) és hagyom egy órán át a tésztát felmelegedni.
Egy normál méretű sütőlemezt sütőpapírral bélelek ki. Az egy óra elteltével a tésztát
ráborítom, majd kézzel egyenletesre nyomkodom a tepsi egész felületén. Egy másik, ugyan
olyan méretű sütőlemezt borítok rá (ha nincs,egy nejlontáska is tökéletesen
megfelel) , és így kelesztem két órán át.
Sikeres
elkészítést és jó étvágyat kívánok J
„ Csinálj minden
nap olyat, ami boldoggá tesz, hogy a lélek szeressen benned lakni! „
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése