Nos mivel nagyon
sokan érdeklődtök a kemencében való főzéseimről, úgy döntöttem, mindent,
amit kemencében főzök, megosztok veletek. Akkor talán kezdjük a húslevessel,
ami sokunk kedvence, és nem maradhat el a vasárnapi és ünnepnapi
asztalról. Mivel általában pénteken sütöm a kenyereket a kemencében,
kihasználom a visszamaradt hőt, így nálunk már szombaton kerül a finom
húsleves az asztalra. Higgyétek el, ilyen finom levest, csakis kemencében lehet
„sütni“ , készíteni. J
Hozzávalók:
fél darab tyúk ,kakas
vagy csibe (lehetőleg házi)
vagy
6 darab vastag
pulykanyak, 2 darab alsó pulykaszárny
vagy
1,5 kg disznó
tarja, én ezekből a húsokból szoktam, de természetesen ki mit szeret
5 darab sárgarépa
4 darab
petrezselyem
1 darab karalábé
1darab kissebb
méretű zeller
2 darab kissebb burgonya
1 darab paprika
1 darab
paradicsom
2 darab
vöröshagyma, csak a felső réteget húzom le és a bajszát
4 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
és zeller zöldje
4 púpozott
teáskanál parajdi só
10 szem egész
bors
5 szem szagos
bors
5 liter hideg víz
Elkészítése:
A húsokat alaposan
megmosom, a víztől lecsöpögtetem. A zöldségeket megtisztítom,
megmosom. A cserépedény aljába helyezem a húsokat, utána a zöldségeket,
felöntöm a hideg vízzel, majd beleszórom a sót és a fűszereket. (Vegetát
nem használok!)
Nem kell félni, az edény nem reped, nem törik el!
Sikeres
elkészítést és jó étvágyat kívánok J
„ Csinálj minden
nap olyat, ami boldoggá tesz, hogy a lélek szeressen benned lakni“ „
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése