Ha nem vagyunk biztosak,abban,hogy a tésztánk kellő képen megkelt,ujjpróbával győződhetünk meg róla.Ez egy kis jól bevált praktika.A tészta felülete mindig legyen lisztes.
A mutató ujjunkkal finoman megnyomjuk a tésztát és megfigyeljük:
1.Ha a tészta vissza rúg,keletlen....
2.Ha mélyen ottmarad az ujjunk nyoma, a tészta túlkelt....
3.Ha lassan jön vissza, enyhe ujjlenyomatom ott marad,mehet a sütőbe!
A másik fontos tényező ami szintén arra mutat,hogy a tésztánk készen áll a bevetésre,hogy illesztésnél,a varratnál szakadjon kissé a tészta.
Hamarosan videóval is szemléltetem!
Köszönöm !
VálaszTörlésNagyon jó és érthető .
örülök,ha segíthettem :)
VálaszTörlésHello! Mészáros Roland vagyok és a vadkovászról szeretnék kérdezni...ha tegyük fel,én 1 kg kovászt veszek el a kovászomból,akkor ugyancsak 1 kg-t kell visszaadjak hozzá és gyakorlatilag akkor sosem fogyik el?ha igen,akkor milyen arányban?500 gr vizet és 500 lisztet? Válaszod elõre is köszönöm!
VálaszTörlésHelló! Mit lehet tenni ha túlkel a tészta? Újra lehet gyúrni és ismét hagyni hagyni kelni? Köszönöm a választ! :)
VálaszTörlésMit lehet tenni a túlkelt kenyértésztával?
VálaszTörlés