Egy kis friss
lángost valaki? J Megint
egy hihetetlenül egyszerű receptet hoztam, ami úgy munkában mint időben
igénytelen, sőt a hosszú hűtős érleléstől nagyon finom, könnyű, és könnyen
emészthető. Akkor lássuk, és csináljuk. Krumplis lángosom receptjét itt találjátok.
A kovász elkészítéséhez:
5 dkg langyos víz
10 dkg
kenyérliszt
A hozzávalókat
alaposan összegyúrom, nejlonnal letakarva vagy egy üvegben, szoba hőmérsékleten
érlelem 8-12 órán át.
További hozzávalók:
60 dkg kenyérliszt,
nálam 50 volt plusz 10 dkg rétesliszt
20 dkg az aktív
kovászból
400 ml langyos
víz
2 leveses kanál
olaj
3 teáskanál
parajdi só
Elkészítése:
A lisztet a gép
üstjébe szitálom, ráöntöm a langyos vizet, kézzel elkeverem, majd letakarva
pihentetem minimum fél órán át. Hozzáadom a kovászt és kettes fokozaton
alaposan kidagasztom. A dagasztás vége felé kerül bele a só, majd az
olaj. Lágyabb tésztát kapok. Enyhén olajozott tálba teszem át, ahol azonnal
sziromhajtogatást végzek, a tésztát megfordítom, és körbecsorgatom
olajjal.
Sikeres
elkészítést és jó étvágyat kívánok J
„ Csinálj minden
nap olyat, ami boldoggá tesz, hogy a lélek szeressen benned lakni! „
Drága Edit, mikor azt írod, hogy:
VálaszTörlés"60 dkg liszt" akkor az milyen pontosan? BL55 vagy BL80 vagy valami más?
Köszönettel: Zsolt
Javítom, kenyérlisztet használtam plusz kis réteslisztet :) Edit
VálaszTörlésnagyon érdekelne egy egynapos tanfolyam, pontosan a rütés előtti napról..dagasztás hajtogatás formázás stb stb elsajátítása üdvözlettel..nagyiravárva
VálaszTörlés