Minimum munka,
hosszú érlelés, fantasztikus bukta J puha, habos, szaftos, ízes.....
Málinko práce, dlhá fermentácia, fantasztické buchty J makká, vláčna, chutná....
Hozzávalók:
60 dkg
kenyérliszt Szabó Malom vagy ( finomliszt)
260 ml tej
35 dkg kovászos öreg tészta
10 dkg vaj
1 darab tojás
1 darab tojás
sárgája
13 dkg nádcukor
1evőkanál
vaníliás cukor
egy nagy csipet
parajdi só
Potrebné suroviny:
60 dkg pšeničnej chlebovej múky
260 ml mlieka
35 dkg kváskové staré cesto
10 dkg masla
1 vajíčko
1 žltok
13 dkg trstinového cukru
1 polievková lyžica vanilkového cukru
štipka soli
Elkészítése:
A lisztet a gép üstjébe szitálom, ráöntöm a tejet,
majd fél órán át letakarva pihentetem. Ez idő alatt az öreg tésztát kiveszem a hűtőből,
kimérem, és hagyom felmelegedni. Az
üstbe szórom a többi hozzávalót a vajon kívül és alaposan kidagasztom
a tésztát vagy 7 percen át. A vajat megolvasztom, és langyosan,
kanalanként adom a tésztához. Addig dagasztom, amíg felveszi az összes
zsiradékot, és szépen összeáll a tészta. Ha megvagyok, kivajazok egy
tálat, átteszem bele a tésztát, étkezési fóliával takarom le, és a pulton
érlelem egy órán át. Ez idő után berakom a 6 fokos hűtőszekrénybe 12
órára érlelni. Este kiveszem a tésztát, nincs nagy térfogatnövekedés, de a tészta
lazult, megérett. A munka felületet lisztezem,
ráborítom a tésztát, és kocka formára nyújtom. Késsel
vagy pizzavágóval igyekszem egyforma téglaalapokra osztani a tésztát. Egy
kanál kemény lekvárt rakok minden darab közepére, kicsit elegyengetem.
Sikeres elkészítést és jó étvágyat kívánok J
„ Csinálj minden nap olyat, ami boldoggá tesz, hogy a lélek
szeressen benned lakni! „
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése