Tegye fel a kezét
az, aki nem szereti a pizzát J Az én párom eddig feltette volna, de a mostani
pizza után megváltozott a véleménye. Igazi magyarosan készítettem el neki,
szerette nagyon. Vékony tészta, vastag feltét jelszóra. Fiam sonka, gomba,
kukorica és sajt variációt kedveli, én
pikánsan szeretem. A kis rozsliszt a kovászban azért fontos,
hogy ropogós legyen a tészta. A recept
egyszerű, szint elronthatatlan. Ami fontos, hogy hosszú érleléssel készül, tehát
még egészségesebb és finomabb. Minimum időráfordítással, minimum pénzből, fejedelmi
vacsorát tehetünk az asztalra.
A kovász elkészítéséhez:
1 kanál
anyakovász
12 dkg teljes
kiőrlésű rozsliszt
8 dkg víz
A kovászt a vízzel habosra
keverem, hozzáadom a lisztet, majd egy villával csomómentesre keverem.
Letakarva egész éjszakán át a pulton érlelem.
További hozzávalók:
az egész kovász
400 ml víz
60 dkg 0 sima
liszt (kenyérliszt is használható)
2 teáskanál
parajdi só
2 evőkanál extra
szűz oliva olaj
tetszés szerint
kis friss oregánó ( én nem használok a tésztába )
Elkészítése:
A lisztet a gép üstjábe szitálom, majd 60 fokos vízzel leöntöm, és nejlonnal letakarva hagyom
pihenni két órán át. Hozzáadom az érett kovászt, megkezdem a dagasztást. 6-7 percig minimum az első
fokozaton dolgoztatom a gépet, majd a só és az olaj hozzáadása után kettes
fokozaton alaposan, szinte habosra dagasztom a tésztát. Nem fog elválni az
üst falától, lágy lesz. Olajos kézzel kiszedem az üstből, majd egy lezárható dobozba
helyezem át, amit előzőleg picit kiolajozok. Háromszor végzek sziromhajtogatást fél órás időközönként, majd olajos, vagy vizes kézzel gombócot
formázok belőle, és lezárva a hűtőszekrénybe rakom 24 órára. Ez idő alatt
a tészta duplázni fog, csodaszép fényes és hólyagos lesz.
Sikeres
elkészítést és jó étvágyat kívánok J
„ Csinálj minden
nap olyat, ami boldoggá tez, hogy a lélek szeressen benned lakni “ !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése