Szokásomhoz híven átvariáltam kovászosra,kicsit a hozzávalókon is változtattam,nagyon finom lett! Még a család nem kóstolta,de már most tudom,hogy nagy nyári kedvenc lesz,kemencében is fogom sütni!
A kovász elkészítése:
5 dkg anyakovász
a hűtőből
5 dkg langyos víz
10 dkg
kenyérliszt
A hozzávalókat
alaposan elkeverem,letakarva a konyhapulton pihentetem egy éjszakán át.
További hozzávalók:
40 dkg
kenyérliszt
10 dkg sima
kukoricaliszt
20 dkg vadkovász
200 ml tej
100 ml víz
4 kanál olvasztott
disznózsír
2 teáskanál
parajdi só
1 teáskanál
nádcukor
A feltét hozzávalói:
50 dkg apróra darált marha
hús
3 darab
paradicsom
3 gerezd
fokhagyma
3 darab színes
kaliforniai paprika
egy csokor
petrezselyem zöldje
1 nagy fej lila
hagyma
2 kanál
paradicsompüré
100 ml oliva olaj
3 teáskanál
parajdi só
őrölt bors,római
kömény,chili,ízlés szerint
Elkészítése:
A liszteket a gép
üstjébe szitálom,ráöntöm a folyadékot,elkeverem,majd hozzáadom a kovászt,cukrot,sót.
Addig dagasztom,amíg kissé összeáll a tészta. Az
olvasztott zsírt kanalanként adom hozzá és még addig dagasztom,amíg
fényes,rugalmas tésztát nem kapok. Enyhén lisztezett tálba teszem ,étkezési
fóliával takarom le. Egy órán át a pulton pihentetem,majd 12 órára a hűtőszekrénybe
rakom.A hideg tésztát nyolc részre osztom,zsemléket formázok ,majd konyharuhával letakarva egy
órát pihennek.
Sikeres
elkészítést és jó étvágyat kívánok J
„Csinálj minden
nap olyat,ami boldoggá tesz,hogy a lélek szeressen benned lakni!“
Receptforrás:http://matyievakonyhaja.blogspot.sk/2015/08/lahmacun-torok-pizza.html
Nagyon szepek lettek :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen :)
Törlés