Keresés ebben a blogban

2017. május 2., kedd

Házi,gyúrt tészta vadkovásszal




Ma finom túrós tészta volt az ebédünk.Páromnak fehér lisztből,sósan,sült szalonnával,fiamnak és magamnak teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítettem el.


Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 darab,lehetőleg házi tojás
1 teáskanál só
5 nagy evőkanál kovász


Elkészítés:
A hozzávalókat kézzel összegyúrom,étkezési fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe pihentetem 4 órán át.Ez idő után a szokásos módon,én géppel kinyújtom,vágom és sós lobogó vízben pár perc alatt kifőzöm.A teljes kiőrlésű tésztát picit vastagabbra nyújtom és alá lisztezek,mert kissé ragad.Ha sokat készítek a tésztából,kiszárítom, papír dobozban vagy zacskóban száraz helyen hónapokig eláll.


Sikeres elkészítést és jó étvágyat kívánok hozzá J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése