Kedves vadkovászolók! Remélem segítségetekre lesz ez a pár kis videó, ahol bemutatom az érett tésztát, ujjpróbát, formázást és a vasfazékban való sütést ahogy én csinálom.
Minden kenyér alapja a jó, érett, erős kovász, csak abból lesz jó a kenyér!
450-500 ml langyos víz
70 dkg kenyérliszt
3 teáskanál parajdi só
Két óra autolizálás után hozzáadom a kovászos öreg tésztát, alaposan kidagasztom, a végén a só kerül a tésztába. Fél órás pihentetés után 3x hajtogatom negyven percenként, majd még fél órát pihentetem, majd megformázom , kelesztem és kisütöm. Részletek a videókban!
Sok sikert kívánok :)
A videók a képek alatt találhatóak! A tájszólásomat kérlek nézzétek el nekem :)
Az érett tészta és formázása.
Bevágás, vasfazékba való bevetés.
Kukuccs :) 10 perc után.
Kukuccs 20 perc után!
Kisült!
Megvágtam, ilyen a bele!