Hozzávalók:
1 kg daraliszt,vagy réteslisztkörül belül 500 ml víz
2 darab tojás
3 teáskanál só
20 dkg vadkovász(lehet aktív,de mehet a hűtőből is)
Elkészítése:
A kovászt a vízzel simára keverem egy tálban. Hozzáadom és elkeverem tojásokat,majd a lisztet és a sót.Alaposan kidolgozom a tésztát.Letakarva,minimum két,de inkább három órán át pihentetem.Ez után nem marad más hátra,mint lobogó sós vízben kifőzöm.Akkor jó,ha a nokedli feljön a víz felszínére.Hideg vízzel leöblítem,a tálaló tálba szórom és kis zsírral,olajjal vagy éppen pörköltszafttal összekeverem.Ez egy "kopogós" állagú nokedli,mert mi így szeretjük.Amennyiben nem így szeretnéd,növeld a vizet a tésztában fél-egy decivel.
Sikeres elkészítést és jó étvágyat kívánok :)
:)