Ezt a kenyeret
azoknak ajánlom,akik a fehér,magyaros,foszlós,kalácsszerű
bélzetet kedvelik.
A Vad-Kovászolók csoportunk tagja,Erzsébet
Bielisz a recept szerzője. Nagyon sokan kedvelik és sütik a híres Hófehérkét. Annyiban változott nálam a recept,hogy a 20 dkg finom
lisztet,fehér tönkölyre cseréltem,mert épp nem volt otthon,valamint nem hűtős kovásszal készítettem.Köszönjük szépen Erzsike!
Kovász elkészítése:
egy kanál anyakovász
10 dkg langyos
víz
10 dkg rétesliszt
A hozzávalókat
alaposan elkeverem,és a pulton érlelem 10-12 órán át.
Erzsike hűtős
kovászt használ,amit nokedli tészta állagúra kever. Aki napi szinten süt és több
mennyiségű kovászt tart a hűtőben,nyugodtan csinálja úgy,remekül működik
úgy is.
Hozzávalók:
25 dkg kovász
400 ml langyos
víz
20 dkg rétesliszt
20 dkg kenyérliszt
20 dkg fehér
tönköly vagy finomliszt
2 kanál olaj (én
100% hidegen sajtolt napraforgó olajat használok)
16 gramm só
Elkészítés:
A kovászt a vízzel
habosra keverem a gép üstjében. Hozzá szitálom a liszteket,fakanállal
összekeverem,és letakarva pihentetem 1-2 órán át.
Sok sikert az
elkészítéséhez,és jó étvágyat kívánok J
"Csinálj minden nap valami olyat, ami boldoggá tesz, hogy a lélek szeressen benned lakni."
"Csinálj minden nap valami olyat, ami boldoggá tesz, hogy a lélek szeressen benned lakni."