Ezt a receptemet friss vadkovásszal rendelkező kovászolóknak ajánlom,még pedig azért,mert az elő tészta felér plusz egy etetéssel,ami azt jelenti,hogy még erősítjük a vadkovászt.Szívből ajánlom,mert egy igazán kellemes ízű,állagú kenyérről van szó.Ha egyszer megsütöd,többé nem tudsz ellen állni a vadkovászos kenyérnek.Magam is gyakran elkészítem.
Hozzávalók
az elő tésztához:
2 evőkanál keményebb állagú rozskovász (lehet aktív,de mehet a hűtőből is)
160 ml langyos víz
140 gramm teljes kiőrlésű rozsliszt
A vízben simára keverem a vadkovászt,hozzáadom a
lisztet,egyneműre keverem,a tálat letakarom,és a konyhapulton érlelem 12-14
órán át..Az idő letelte után szép bubis elő tésztát kapok.
További
hozzávalók:
350 ml langyos víz
100 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
500 gramm kenyérliszt
22 gramm parajdi só
köménymag ízlés szerint