Ki nem szeretné a kakaós csigát? Egy nagyon
egyszerűen elkészíthető receptet hoztam hozzá.Hosszú érleléssel készül,sok időt
megtudunk vele spórolni a rohanó mindennapokban.
Az édes kovász elkészítéséhez:
10 dkg édes anyakovász
50 ml langyos víz
30 gramm cukor
10 dkg rétesliszt
A hozzávalókat
alaposan elkeverem majd letakarva a konyhapulton hagyom érlelődni egy
éjszakán át.
További hozzávalók:
25 dkg édes
kovász
25 dkg rétesliszt
25 dkg finom
liszt
5 dkg nádcukor
1,5 dl
habtejszín
1 dl víz
10 dkg vaj
1 egész tojás
2 nagy csipet só
Töltelék:
kis olvasztott vaj a tészta lekenéséhez
kis olvasztott vaj a tészta lekenéséhez
holland kakaó (mással nem érdemes)
porcukor
porcukor
Elkészítése:
A folyadékot
a gép üstjébe mérem,hozzáadom az édes kovászt,simára keverem ,majd a lisztet,tojást,cukrot,sót.
Beindítom a dagasztást. A vajat akkor adom hozzá,amikor majdnem összeáll a tészta.
A vaj szoba hőmérsékletű legyen,apró kockákra vágva. Darabonként adom hozzá,alaposan
megdagasztom,szép sima,fényes,rugalmas tésztám lesz. Egy tálba teszem,étkezési
fóliával takarom le,és a hűtőszekrénybe teszem 48 órára,azaz két napra. A tészta
nem fog duplázni,de ha megemelem,érzem,hogy érett,laza,könnyű lett.
Sikeres
elkészítést és jó étvágyat kívánok J
„Csinálj minden
nap olyat,ami boldoggá tesz,hogy a lélek szeressen benned lakni!“