tag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post8826709412960120224..comments2024-03-27T16:30:45.613-07:00Comments on Vadkovászsuli: Hasznos tudnivalók az anyakovászról Edithttp://www.blogger.com/profile/16527441195101540737noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post-11606435353059461582020-09-16T19:52:04.951-07:002020-09-16T19:52:04.951-07:00Hello Edit,
en letegezlek es ezert bocsanatot is k...Hello Edit,<br />en letegezlek es ezert bocsanatot is kerek.<br />Ausztraliaban elo magyar vagyok, es sajnos nem reg diagnosztizalt problemam kovetkezteben semmifele gabonat nem ehetek csak a tonkoly buzat amibol kenyeret (haha ne tudjatok meg mit hivnak itt kenyernek!)nagyon nehez kapni es remesen draga is. Lisztet azonban lehet kapni teljes kiorlesut is es feheret is. <br />Ezert lehataroztam, hogy megprobalok sutni ebbol a lisztbol finom kovaszos kenyeret.<br />Azonban meg soha nem probaltam.<br />Mielott elindulok a kovasz keszites utjan szeretnem megkerdzni, hogy ugyan az-e a modszer a tonkolybuza leszttel mint a buza leszttel?<br />Halasan megkoszonom a valaszt.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07726130672756331321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post-41260147916411067982020-04-17T07:17:48.661-07:002020-04-17T07:17:48.661-07:00Egy kanál kovászhoz 100ml vizet tettem és 150g lis...Egy kanál kovászhoz 100ml vizet tettem és 150g lisztet, ahogy fent olvastam és nagyon-nagyon kemény lett. Kb kenyér tészta állagú. Abszolút gyúrható. Tegyek még hozzá vizet? Vagy kovászt?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15583163877744567397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post-86336541503546272032020-03-08T00:20:39.516-08:002020-03-08T00:20:39.516-08:00Köszönöm szépen a hasznos információkat,kezdő vagy...Köszönöm szépen a hasznos információkat,kezdő vagyok téli félelemmel,nagyon jól jön a segítség.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02118380091991058640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post-60600989247340192142018-05-21T12:07:47.201-07:002018-05-21T12:07:47.201-07:00http://vadkovaszsuli.blogspot.sk/2017/05/vadkovasz...http://vadkovaszsuli.blogspot.sk/2017/05/vadkovasz-szaritasa.htmlEdithttps://www.blogger.com/profile/16527441195101540737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post-67385707026772376412018-05-21T12:06:55.925-07:002018-05-21T12:06:55.925-07:00http://vadkovaszsuli.blogspot.sk/search?q=a+kov%C3...http://vadkovaszsuli.blogspot.sk/search?q=a+kov%C3%A1sz+sz%C3%A1r%C3%ADt%C3%A1saEdithttps://www.blogger.com/profile/16527441195101540737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post-49568884372354555032018-05-17T04:10:55.408-07:002018-05-17T04:10:55.408-07:00Holtalálhatom a kovász száritás leírását? Köszönöm...Holtalálhatom a kovász száritás leírását? Köszönöm<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01289387591101510245noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post-55829847426727013832017-08-30T22:45:52.104-07:002017-08-30T22:45:52.104-07:001. A 100 = hidr. kovász hamarább savanyodik, éhezn...1. A 100 = hidr. kovász hamarább savanyodik, éhezni fog, mert kevés benne a liszt.Ha tovább nem használjuk, érdemes keményre etetni, úgy bírja a "koplalást".2. Plusz az egy kanál anyakovász, így lesz 20 dkg. 3.Amint felfut, lehet ráetetni. EditEdithttps://www.blogger.com/profile/16527441195101540737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post-53112927886133816242017-06-24T23:58:42.961-07:002017-06-24T23:58:42.961-07:00Kedves Edit!
1. "Ezzel a keményre gyúrt ál...Kedves Edit!<br /><br /><br /><br />1. "Ezzel a keményre gyúrt állaggal hetekig,hónapokig is eléldegél a hűtőben"<br /><br />Keményre gyúrt állag alatt azt a fajta kovászt érti, amikor az anyakovászt 50 ml vízzel és 10 dkg liszttel eteti fel?<br /><br />Akkor ezekszerint a másik két tipusú kovász, vagyis a 100% hidratáltságú és a közepesen kemény kovász nem állna el hónapokig a hűtőben? Azért kérdezem, mert én 100%-os hidratáltságút használok.<br /><br />2. <br /> "Holnap szükségem lesz 20 dkg kovászra..." és<br /> "Ha pedig kemény kovászra lesz szükségem,akkor 50 ml vízzel és 10 dkg liszttel etetem meg." <br />De az 50+10-ből csak 15 lesz. De eredetileg 20 kell. Az nem baj?<br /><br />3. "Ha már régebben használtam az anyakovászomat,akkor ezt a műveletet kétszer végzem el"<br />Mennyi időt ért az alatt, hogy régebben. Mennyi napot, hetet kb.?<br /><br />Köszönöm segítő válaszát!<br />AnikóAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00560528911854319011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post-14854275802005502372017-05-19T07:23:47.432-07:002017-05-19T07:23:47.432-07:00Nagyon szivesen :)Nagyon szivesen :)Edithttps://www.blogger.com/profile/16527441195101540737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post-87352767129327321142017-05-19T07:23:26.071-07:002017-05-19T07:23:26.071-07:00Nagyon szivesen :)
Nagyon szivesen :)<br />Edithttps://www.blogger.com/profile/16527441195101540737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post-45366049876739439412017-05-19T03:50:03.203-07:002017-05-19T03:50:03.203-07:00Minden Tiszteletem a Tiéd tudásodért, amivel nem f...Minden Tiszteletem a Tiéd tudásodért, amivel nem fukarkodsz, nem sáfárkodsz! Veszed a fáradságot, megosztani másokkal. Köszönöm!Gigonhttps://www.blogger.com/profile/15928140102471161041noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2812582415406445071.post-56810302593660996472017-05-19T02:21:58.840-07:002017-05-19T02:21:58.840-07:00Koszonjuk a sok hasznos tanacsot Edit :)Koszonjuk a sok hasznos tanacsot Edit :)matyievakonyhajahttps://www.blogger.com/profile/15225163067862697352noreply@blogger.com